Aan de slag met Showit

Veelgestelde vragen

Showit is een online visueel webbouw platform die jou de creatieve vrijheid geeft om jouw website vorm te geven precies zoals jij dat wilt. Showit werkt met een ‘drag & drop’ systeem waarin je niet vast zit aan grids en snel je lay-out kunt veranderen. Alle elementen in je website zoals afbeeldingen, teksten en vormen kun je vrij verplaatsen en zelfs laten overlappen. En het beste van alles: er komt geen codering aan te pas!

Ja, de templates die ik op dit moment aanbied zijn alleen te gebruiken met Showit. Maar heel eerlijk, als je een keer in Showit hebt gewerkt wil je ook niets anders meer.

Easy peasy, wanneer jij een Showit abonnement en domeinnaam hebt afgesloten, hoef je alleen nog maar in de Showit werkruimte jouw unieke Template code toe te voegen. Dit doe je via ‘Account’ links onderin de balk. Vervolgens verschijnt er een pop-up waar je kunt kiezen voor ‘Add design to Library’. Hier vul je jouw unieke code in, waarna jouw aangeschafte template verschijnt. And you’re ready to go!

Er zijn twee dingen die jij zelf moet regelen voor je aan de slag kunt gaan met je nieuwe template. Namelijk het kopen van een domeinnaam en het afsluiten van een Showit abonnement (via deze link krijg je de eerste maand gratis!). Een domeinnaam registreer je bij een externe partij zoals Mijndomein of Hostnet. Het Showit abonnement sluit je af via de Showit website.

De Templates

Bij aankoop van een van de templates ontvang je jouw unieke template code. Inbegrepen bij het template zijn een home, about, portfolio, werkwijze, diensten, contact en coming soon pagina. Daarnaast ontvang je toegang tot de online omgeving met uitleg videos.

Naast de kosten van het template betaal je registratie kosten voor je domein, deze zijn vaak jaarlijks. Daarnaast betaal je ook nog maandelijks of jaarlijks kosten voor het Showit abonnement, dit is eigenlijk te vergelijken met een hosting. De kosten hiervoor liggen tussen de €21 - €35 afhankelijk van of je wel of geen blog op je website wil hebben en hoeveel blogs je wilt kunnen posten.

De templates zijn een digitaal product die met veel zorgvuldigheid en professionaliteit zijn gebouwd. Na aankoop van het product ontvang je automatisch en direct jouw unieke template code. Daarom is het niet mogelijk om het template te ruilen of een vergoeding te ontvangen.

Ben je niet tevreden met het product na aankoop? Neem dan contact op zodat ik je kan helpen. Zorg dat je voor aankoop van het template jezelf goed inleest over de mogelijkheden van Showit en bekijk de andere veelgestelde vragen. 

We streven er naar om al onze templates te bouwen met rechtenvrije fonts, illustraties en foto’s. Op dit moment zijn al onze templates voorzien van rechtenvrije fonts en fotografie. Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat er in de toekomst ook templates komen met exclusievere beelden en fonts, in dat geval zullen we altijd voor aankoop van het template duidelijk vermelden dat er nog aparte licenties moeten worden aangeschaft.

Ja! In principe zijn de templates zo ingericht dat je zonder mijn directe hulp aan de slag kunt gaan. Maar kom je tijd tekort of zijn er toch dingen die je niet begrijpt en liever uit handen geeft? I'm here for you! In een gesprek kunnen we jouw wensen bespreken en een passende offerte opmaken.

Voor een custom website kun je hier terecht.

De Snippets

Bij aankoop van een van de snippets ontvang je jouw unieke Sharekey. Op deze manier kun je de snippet installeren die zowel voor desktop als mobiel werkt.

Naast de sharekey ontvang je ook een tutorial waarin ik je uitleg hoe je de snippet aanpast naar je eigen wensen.

Ja, zeker! De snippets zijn gemaakt om voor je eigen website of voor die van klanten te gebruiken. Wanneer je een snippet aankoopt mag je deze eindeloos gebruiken.

Wat niet is toegestaan, is het verkopen van de snippet of deze gebruiken in een template voor verkoop.

De templates zijn een digitaal product die met veel zorgvuldigheid en professionaliteit zijn gebouwd maar daardoor ook maar op 1 manier zijn toe te passen. Het is daarom niet de bedoeling dat je in de code gaat rommelen, wanneer je dit wel hebt gedaan kan ik je helaas niet verder helpen. 

Heb je een ander probleem? Dan help ik je binnen 30 dagen na aankoop van de snippet graag verder.

Nee! Het hele idee van de snippets is dat je op een makkelijke manier je Showit website net dat beetje extra kunt geven. In de tutorials leg ik je alles over het gebruik uit wat je moet weten.

Ja! In principe zijn de snippets zo ingericht dat je zonder mijn directe hulp aan de slag kunt gaan. Maar kom je tijd tekort of zijn er toch dingen die je niet begrijpt en liever uit handen geeft? I'm here for you! In een gesprek kunnen we jouw wensen bespreken en een passende offerte opmaken.

Voor een custom website kun je hier terecht.

Bewerken en uitbreiden

Gratis weggevers zijn handig voor het opbouwen van je mailinglijst of klantenbestand. Daarom zijn er in alle templates een weggever sectie gebouwd. Hier kun jij je digitale product aan koppelen door middel van een downloadbare pdf of een geautomatiseerd mailingsysteem.

Of je nu een fotograaf, illustrator of grafisch ontwerper bent. I've got you covered. Alle templates bevatten een portfolio pagina waar jij je werk op een mooie manier kunt tentoonstellen.

Yes! Showit heeft het beste van twee werelden bij elkaar gebracht. Het makkelijke creëren en vormgeven van je website in Showit in combinatie met het ijzersterke en goed scorende blog platform van Wordpress. Wanneer je een blog op je website wil, typ je je blogs in Wordpress en worden ze automatisch getoond in jouw eigen - mooi vormgegeven - website.

Ja! Je kunt zelf je website koppelen aan Shopify. Achter de schermen zijn wij ook druk bezig met het ontwikkelen van een webshop template waarin jij straks alleen nog je producten in hoeft toe te voegen. Handig toch?

Technisch

100%. Met de makkelijke website bouwer kun je zowel voor dekstop en mobiel ontwerpen. Deze wordt automatisch verschaald voor de beste weergave op desktop, laptop, tablets of telefoon. Het is zelfs mogelijk om voor de mobiele weergave een totaal andere layout te bouwen zonder dat de desktop weergave mee verandert. Applausje voor Showit.

No way José! Je kunt een complete website bouwen, helemaal zoals jij dat wilt, zonder enige code te hoeven gebruiken! Ben je technisch en wil je toch graag externe plugins of eigen code toevoegen? Dan kan dat ook! Je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt.

Wanneer je al een website hebt maar je domein koppelt aan Showit, zal je oude website inderdaad niet meer online te bekijken zijn. Wil je je bestaande website behouden, maak dan een nieuwe domeinnaam aan. Wil je content van je bestaande website bewaren, zorg dan dat je alles goed opslaat en documenteert. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het verloren gaan van content of gegevens bij het overplaatsen van je website.

Krijg je ook altijd paniek wanneer je bedenkt dat je je website zelf moet back-uppen en updaten? Dat hoeft niet meer! Showit slaat jouw website voor jou op, voert updates automatisch uit en is ook nog eens 24/7 bereikbaar via de chat als je vragen hebt. Het enige wat jij hoeft te onderhouden is de content op je website.

Showit en Google zijn vrienden, goede vrienden. Alles wat jij op jouw website invoert wordt automatisch geïndexeerd door Google. Je kunt zelf keywords, header tags, en afbeelding tags toevoegen. Je blogs kun je optimaliseren met de YOAST plug-in.

Toch nog een vraag?

neem contact op